Recept: prvomajski prazniki dišijo po žaru

Čeprav bo letošnji praznik dela minil brez množičnih piknikov, veselic in kurjenja kresov, bo marsikdo v družinskem krogu tradicionalno zakuril ogenj.
Fotografija: Perutničke FOTOGRAFIJE: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Perutničke FOTOGRAFIJE: Guliver/Getty Images

Zakorakali smo v tisti del leta, ko najraje jemo na odprtem. Na vrtu, terasi ali balkonu, če pa nam domači prostor tega ne omogoča, bomo gotovo prav kmalu za tem, ko nam bodo zdravstveni strokovnjaki dali zeleno luč, deležni prijaznega povabila prijatelja. Na žar. Najokusnejše jedi so po prepričanju večine pripravljene nad ognjem, sodobni kulinarični navdušenci prisegajo na smokerje, ki omogočajo pripravo hrane z dimljenjem, seveda pa sta odlična konkurenca plinski ali električni žar, skratka, samo da smo na prostem, možnosti je vsekakor veliko. Prvi maj bomo letos proslavili bolj skromno, a kakšno dobroto na vroči rešetki si le lahko pripravimo. In povadimo za prihajajoče mesece, ko se bodo pikniki zanesljivo kar vrstili.







Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije