RECEPT

Recept: ratatouille

Francoska jed iz mediteranskih sestavin, ki je okusna še vroča iz pečice ali hladna.
Fotografija: FOTO: Zefirchik06/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Zefirchik06/Getty Images

Poleti se ne naveličamo slastnih in sočnih jedi iz pečice, pa čeprav je zunaj vroče. Med njimi prednjačijo zelenjavne sestavljenke, kakršna je ratatouille, katere glavne sestavine so jajčevci, bučke in paradižnik. Zelo pomembna sestavina je paradižnikova omaka, ki mora biti dobro začinjena, predvsem s česnom in baziliko.

K značilnemu okusu pomembno prispevajo jajčevci, pa seveda mediteranske začimbe, če nimamo svežih, uporabimo sušeno mešanico. Tradicionalno k jedi strežejo kruh oziroma bagete, ratatouille pa je tudi imenitna priloga k mesnim jedem. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije