OKUSNO

Recept: rdeča rižota

Rdečo peso najpogosteje uživamo v solati, iz nje pa lahko pripravimo številne imenitne jedi.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Rdeča pesa je prava hrana za zimo, saj je bogata z vitamini in minerali, ki jih v hladnih dneh še kako potrebujemo. Je posebnega okusa, ki je nadvse imeniten, ko se ga navadimo. Nepogrešljiva je v ozimnici, kuhana in kisana v solati. Tudi surova je okusna: naribamo jo v solato, dodajamo v smutije, čeprav jo navadno kuhamo ali pečemo.

Odlična je pečena v pečici, skupaj z drugimi korenovkami in gomoljnicami, ponudimo jo kot prilogo k mesu ali samostojno malico. Lahko jo tudi sušimo v sušilniku za zelenjavo in ponudimo kot čips. Pesna kremna juha, ki jo obogatimo z žličko smetane, bo pogrela v mrzlih zimskih dneh. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije