OMAKA

Recept: rdeči pesto

Odlična omaka, ki jo toplo ali hladno dodajamo testeninam, lahko pa jo tudi namažemo na kruh
Fotografija: FOTO: Eleonora Tuveri/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Eleonora Tuveri/Getty Images

Pravi italijanski pesto je pripravljen iz sveže bazilike, vendar ga lahko pripravimo tudi iz drugih zelišč ali vrst zelenjave, na primer iz posušenega paradižnika. Obvezna sestavina je parmezan, nepogrešljiv je tudi česen, za mazljivost omake poskrbi oljčno olje.


Pesto so včasih pripravljali v terilniku, v času, ko se nam vselej mudi, pa ga zmeljemo v mešalniku oziroma blenderju. Pri tem je treba paziti, da bo pasta ravno prav gosta, mazljiva in se bo lepo vmešala v testenine. Pesto lahko pripravimo vnaprej, spravimo ga v dobro zaprte kozarce in hranimo v hladilniku. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije