RECEPT

Recept: regrat z jajci in slanino

Namesto s klasičnim trdo kuhanim jajcem solato postrežemo z na oko pečenimi.
Fotografija: FOTO: Latortuezoum/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Latortuezoum/Getty Images

Najboljši je svež, lahko ga tudi kuhamo, zanimiva je regratova juha, ali dušimo in ponudimo kot zelenjavno prilogo, podobno špinači, dodamo ga k rižoti ali omaki za testenine. Če ga pripravimo v solati, ga zabelimo: ponekod prisegajo na ocvirke, če mu dodamo krompir, trdo kuhana jajca ali fižol, dobimo nasiten obrok. Možnosti je veliko, tako bo regratova solata vselej malce drugačna, da se je zlepa ne bomo naveličali.

Regrat lahko služi tudi kot podlaga ali bolj imenitno rečeno posteljica za mesne in druge jedi, tako kot v našem receptu. Imeniten je tudi popečen, zlasti v kombinaciji z rukolo ali radičem, ki bodo skupaj dali zanimiv okus. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije