RECEPT

Recept: rezanci z bučnim pestom

Odlično kosilo ali večerja, pripravljena v samo 15 minutah.
Fotografija: FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele

Pesto je, bi lahko rekli, omaka, pripravljena iz svežih, nasekljanih sestavin, ki jih dopolnimo z oljem. Verjetno najbolj znan je tisti iz Genove, imenovan v originalu pesto genovese: nasekljano baziliko združimo z naribanim parmezanom, zdrobljenimi pinjolami, česnom, soljo in poprom, pa seveda oljčnim oljem.

Lahko ga pripravimo z električnim mešalnikom, doma pripravljenega pa dobro zapremo v kozarček in shranimo v hladilnik. V zadnjem času na prodajne police prihajajo različice slovenskega, prekmursko navdihnjenega pesta, pripravljenega z bučnim oljem in bučnimi semeni. Tudi ta je odličen v kombinaciji s testeninami! 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije