OKUSNO

Recept: ribji kari

Ribe najpogosteje pečemo ali cvremo, imenitne pa so tudi v različnih omakah, juhah in brodetih.
Fotografija: FOTO: Vm2002/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Vm2002/Getty Images

Ribe in morski sadeži spadajo med zdravo sredozemsko hrano, če jim dodamo zelenjavo, oljčno olje, zelišča, dobimo zdrave in okusne kombinacije, ki bodo navdušile še tako zahtevne jedce. Iz rib in drugih morskih dobrot skuhamo znameniti brodet, za spremembo pa okus paradižnika in svežih začimb dopolnimo z orientalskim pridihom karija.


Namesto smetane uporabimo kokosovo mleko, če želimo zelo pikantno jed, dodamo ščepec čilija. Seveda lahko ribe zamenjamo ali pa dopolnimo z morskimi sadeži, škampi, školjkami ali lignji. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije