SLASTNO

Recept: sadež za užitek, zdravje in lepoto

Breskve so priljubljene zaradi sladkega mesa, ki ga uporabljamo na nešteto načinov.
Fotografija: FOTO: Loooby/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Loooby/Getty Images

Sezona aromatičnih, sočnih in slastnih breskev in nektarin je, uporabimo jih lahko na številne načine. Jemo same ali v kombinaciji z drugim sadjem (in smetano ter sladoledom), tudi kuhamo in pečemo jih, na sladko in slano, saj se sijajno ujamejo z mesom in različnimi vrstami sira. Iz zrelih sadežev skuhamo marmelado ali džem, pečemo krhke maslene pite, drobljence, zavitke, pa torte in tudi kremast sladoled lahko pripravimo. Ste že poskusili domači breskov ledeni čaj? Ali pa breskve z žara? Sadež prerežemo na pol, odstranimo koščico, premažemo z mešanico medu in oljčnega olja ter popečemo, postrežemo s kepico vaniljevega sladoleda. Preprosto, a slastno! Še toliko bolj, ker poznamo veliko pozitivnih učinkov uživanja breskev.

FOTO: Loooby/Getty Images
FOTO: Loooby/Getty Images


FOTO: Maximshebeko/Getty Images
FOTO: Maximshebeko/Getty Images


FOTO: Wmaster890/Getty Images
FOTO: Wmaster890/Getty Images


FOTO: Tetiana_chudovska/Getty Images
FOTO: Tetiana_chudovska/Getty Images

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije