PREPROSTO

Recept Sare Rutar: 'Cheesecake' v lončku (FOTO)

Nekdanja zmagovalka kuharskega šova MasterChef Sara Rutar, čeprav na polno zasedena s svojim sinčkom Gabrielom, še vedno najde čas za svoje unikatne sladke umetnine.
Fotografija: Sarina prisrčna družinica. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Sarina prisrčna družinica. FOTO: Osebni arhiv

Ena od teh je tudi enostavni 'cheesecake' (sirova torta) v lončku, ravno pravšnji za praznični december, ko nihče ne misli na kilograme.

'Cheesecake' v lončku

Sestavine:

  • 150 g maslenih piškotov
  • 2 žlici masla
  • limonina lupinica
  • 100 g rikote
  • 100 g kremnega sira
  • 200 g sladke smetane
  • vaniljev sladkor
  • 50 g bele čokolade
  • 300 g zmrznjenih gozdnih sadežev
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 žlička škroba

Postopek:

Piškote zmeljemo in čeznje prilijemo staljeno maslo. Dodamo še limonino lupinico in premešamo. Piškotno maso nadevamo na dno lončkov. Pripravimo kremo. Z mešalnikom stepemo smetano rikoto in kremni sir ter vanilijev sladkor. Ločeno stopimo belo čokolado, ki jo dodamo v stepeno kremo. Nežno vmešamo in nadevamo v lončke.

Ob odličnem okusu je tudi lepo okrasek na mizi. FOTO: Osebni arhiv
Ob odličnem okusu je tudi lepo okrasek na mizi. FOTO: Osebni arhiv

Džem iz gozdnih sadežev pripravimo prej , da se do serviranja ohladi. V kozici segrevamo sadje in sladkor, kuhamo 15 do 20 minut, da nekaj vode izhlapi. Delno spasiramo, po potrebi dodamo škrob, če imamo preveč tekočo omako. Z džemom okrasimo vrh bele čokolade.

'Cheesecake' v lončku je odlična sladka pregreha. FOTO: Osebni arhiv
'Cheesecake' v lončku je odlična sladka pregreha. FOTO: Osebni arhiv

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije