Recept Sare Rutar: 'Cheesecake' v lončku (FOTO)
Ena od teh je tudi enostavni 'cheesecake' (sirova torta) v lončku, ravno pravšnji za praznični december, ko nihče ne misli na kilograme.
'Cheesecake' v lončku
Sestavine:
- 150 g maslenih piškotov
- 2 žlici masla
- limonina lupinica
- 100 g rikote
- 100 g kremnega sira
- 200 g sladke smetane
- vaniljev sladkor
- 50 g bele čokolade
- 300 g zmrznjenih gozdnih sadežev
- 100 g rjavega sladkorja
- 1 žlička škroba
Postopek:
Piškote zmeljemo in čeznje prilijemo staljeno maslo. Dodamo še limonino lupinico in premešamo. Piškotno maso nadevamo na dno lončkov. Pripravimo kremo. Z mešalnikom stepemo smetano rikoto in kremni sir ter vanilijev sladkor. Ločeno stopimo belo čokolado, ki jo dodamo v stepeno kremo. Nežno vmešamo in nadevamo v lončke.
Džem iz gozdnih sadežev pripravimo prej , da se do serviranja ohladi. V kozici segrevamo sadje in sladkor, kuhamo 15 do 20 minut, da nekaj vode izhlapi. Delno spasiramo, po potrebi dodamo škrob, če imamo preveč tekočo omako. Z džemom okrasimo vrh bele čokolade.