SLASTNO

Recept: skutni zavitek

Sladkemu dodamo v rumu namočene rozine, slanemu pa naribane in ožete bučke.
Fotografija: FOTO: Jagné/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Jagné/Getty Images

Osnovni skutni nadev za zavitek pripravimo tako, da zmešamo jajca in skuto, po želji dodamo sladkor. Če želimo, da bo nadev in s tem zavitek bolj rahel, rumenjake ločimo od beljakov in posebej naredimo sneg, ki ga previdno vmešamo v skuto. Preden ga potisnemo v pečico, zavitek premažemo z maslom, lahko pa tudi z beljakom.

Tako bo skorja lepo zapečena in hrustljava, ne da bi se presušila. Nekaterim je všeč, če skuti primešamo namočene rozine, v vodi, rumu ali žganju. Najboljši bo, če ga postrežemo še toplega, pred tem pa ga potresemo s sladkorjem v prahu.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije