OKUSNO
Recept: sladka piščančja bedra
Pečen piščanec je hitro pripravljena jed, zato je priljubljena za kosilo ali lahko večerjo.
Odpri galerijo
Piščanca lahko pečemo v pečici, na žaru ali v ponvi, priprava je sila enostavna, tudi za začetnike. Meso solimo, morda še popramo, pa bo zelo okusno. Za spremembo se poigrajmo z različnimi okusi, tudi sladkimi. Za zelo zanimiv okus poskrbi marinada iz medu in gorčice, meso bo dobilo rahlo orientalski, sladko-pekoči okus.
To je imenitna ideja, če želimo pripraviti posebno večerjo, pa nimamo časa ali volje, da bi preizkušali zapletene recepte. Z medenim piščancem bomo gotovo navdušili tudi zahtevnejše jedce.
To je imenitna ideja, če želimo pripraviti posebno večerjo, pa nimamo časa ali volje, da bi preizkušali zapletene recepte. Z medenim piščancem bomo gotovo navdušili tudi zahtevnejše jedce.
Za 4 osebe:
4 piščančje krače
4 žlice medu
3 žlice gorčice
sok 1 limone
oljčno olje, sol, poper, origano, sivka
V skledi zmešamo med, žlico olja, limonov sok in gorčico, dodamo sol, poper, sivko in origano ter dobro premešamo. Z marinado dobro natremo piščančje krače in jih naložimo v skledo. Če ne maramo kože, jo odstranimo, preden meso začinimo. Pustimo stati pol ure. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Kose naložimo v pomaščen pekač in prelijemo z marinado, ki se je nabrala na dnu sklede. Pečemo približno 45 minut, meso mora biti zlato rjavo zapečeno. Okrasimo s cvetovi sivke in rezinami pomaranče.
4 piščančje krače
4 žlice medu
3 žlice gorčice
sok 1 limone
oljčno olje, sol, poper, origano, sivka
V skledi zmešamo med, žlico olja, limonov sok in gorčico, dodamo sol, poper, sivko in origano ter dobro premešamo. Z marinado dobro natremo piščančje krače in jih naložimo v skledo. Če ne maramo kože, jo odstranimo, preden meso začinimo. Pustimo stati pol ure. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Kose naložimo v pomaščen pekač in prelijemo z marinado, ki se je nabrala na dnu sklede. Pečemo približno 45 minut, meso mora biti zlato rjavo zapečeno. Okrasimo s cvetovi sivke in rezinami pomaranče.