Recept: slastne bele kroglice
Za kokosove kroglice najdemo številne recepte, nekatere so pripravljene iz sladke smetane, druge iz mleka v prahu, nekaterim dodamo belo čokolado, drugim zgolj sladkor. Vsem pa je skupna kokosova moka, ki jo vmešamo v maso in v kateri oblikovane kroglice povaljamo. Da bi jih laže oblikovali, maso poprej nekoliko ohladimo v hladilniku.
Še bolje bo, če jo najprej razdelimo na kupčke in jo tako damo v hladilnik. Pri tem bodimo kar se da natančni in poskusimo odmeriti enake dele, da bodo kroglice čim bolj enake velikosti.
Za 4 osebe:
400 g kokosove moke
400 g sladkorja
500 g mleka v prahu
250 g masla
100 oluščenih blanširanih mandljev
2 dl vode
V lonec zlijemo vodo in vanjo stresemo sladkor. Ko zavre, dodamo maslo in mešamo, da se razpusti. Dodamo mleko v prahu in 300 g kokosove moke in dobro premešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic. Ko se masa ohladi, iz nje oblikujemo kroglice in v vsako vstavimo en mandelj. Povaljamo v kokosovi moki in zlagamo na pladenj, na katerega smo položili peki papir. Postavimo v hladilnik za najmanj eno uro.