OKUSNO
Recept: sočen piščančji file
Izjemno bogatega okusa bo, če ga pripravimo v omaki iz kokosovega mleka in smetane.
Odpri galerijo
Piščančje fileje počasi dušimo v poljubni omaki, tako bodo ostali sočni in mehki, tudi če jih ne pojemo takoj, ko so pripravljeni. Ravno nasprotno kot fileji na žaru, ki postanejo pusti, če jih pustimo stati dlje časa.
Omako pripravimo iz zelenjave ali gob, če želimo, da bo bolj izrazitega okusa, dodamo česen, kari, lahko tudi čili. Sicer pa so zrezki iz perutnine, če jim ne dodajamo veliko začimb, primerni za jedce, ki imajo radi blage okuse.
Omako pripravimo iz zelenjave ali gob, če želimo, da bo bolj izrazitega okusa, dodamo česen, kari, lahko tudi čili. Sicer pa so zrezki iz perutnine, če jim ne dodajamo veliko začimb, primerni za jedce, ki imajo radi blage okuse.
Za 4 osebe:
4 piščančji zrezki
1 čebula
2 stroka česna
1 skodelica posušenega paradižnika v olju
1 skodelica kokosovega mleka
1 skodelica smetane za kuhanje
sveža bazilika, peteršilj
sol, poper, kurkuma, olje
Meso rahlo solimo in popramo ter z obeh strani popečemo na vročem olju. Zrezke damo na krožnik in jih pokrijemo s folijo. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo ter svetlo prepražimo na olju, v katerem smo pekli meso. Dodamo koščke posušenega paradižnika, ki smo ga po potrebi narezali, zalijemo s kokosovim mlekom in dodamo kurkumo ter sesekljano baziliko in peteršilj. Premešamo in zavremo ter v ponev vrnemo meso. Po potrebi zalijemo še z malo vode ali jušne osnove. Na majhnem ognju kuhamo, dokler se ne zmehča, od 15 do 20 minut. Po potrebi še začinimo in zalijemo s smetano. Prevremo ter okrasimo s svežim peteršiljem in baziliko.
4 piščančji zrezki
1 čebula
2 stroka česna
1 skodelica posušenega paradižnika v olju
1 skodelica kokosovega mleka
1 skodelica smetane za kuhanje
sveža bazilika, peteršilj
sol, poper, kurkuma, olje
Meso rahlo solimo in popramo ter z obeh strani popečemo na vročem olju. Zrezke damo na krožnik in jih pokrijemo s folijo. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo ter svetlo prepražimo na olju, v katerem smo pekli meso. Dodamo koščke posušenega paradižnika, ki smo ga po potrebi narezali, zalijemo s kokosovim mlekom in dodamo kurkumo ter sesekljano baziliko in peteršilj. Premešamo in zavremo ter v ponev vrnemo meso. Po potrebi zalijemo še z malo vode ali jušne osnove. Na majhnem ognju kuhamo, dokler se ne zmehča, od 15 do 20 minut. Po potrebi še začinimo in zalijemo s smetano. Prevremo ter okrasimo s svežim peteršiljem in baziliko.