RECEPT

Recept: špageti iz bučk s feto

S posebnim spiralnim lupilcem iz različnih vrst zelenjave pripravimo privlačne rezance.
Fotografija: FOTO: Tbralnina/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Tbralnina/Getty Images

S pripravo špagetov ali rezancev iz buč ni preveč dela, jedi pa so izjemno okusne in lahko prebavljive. Z malo domišljije ustvarimo barvite kuharske mojstrovine, ki bodo k zdravemu obroku pritegnile tudi najmlajše. Zmešamo na primer rumene in zelene bučke, če jim dodamo korenček, dobimo čudovit barvni tris, ki ga lahko dopolnimo še z rdečo peso.

Dodajmo jo na koncu, sicer bo rdeča barva prevladala. Iz zelenjavnih rezancev pripravimo tople ali hladne jedi s poljubnimi omakami, zelenjavnimi ali mesnimi, zraven se dobro poda sir, na primer feta, kot v našem receptu, ali nariban parmezan. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije