OKUSNO

Recept: špageti malo drugače

Radič najpogosteje uživamo surov, vendar je zanimiv tudi v toplih jedeh, denimo v omaki za testenine
Fotografija: FOTO: Image_of_life/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Image_of_life/Getty Images

Ljubitelji radiča iz njega poleg solat pripravljajo še nekaj zanimivih jedi, na primer kremasto rižoto ali omako za testenine, s popečeno slanino ali brez nje. Kot predjed ponudimo pečenega v ponvi ali pečici, dodamo mu sveža zelišča in narezan paradižnik češnjevec. Odlično se ujame zlasti z oljčnim oljem, v solati pa z bučnim.

Poleg tega da je okusen, ima tudi zdravilne učinke. Dobro deluje na prebavo, spodbuja delovanje jeter, znižuje krvni tlak in raven sladkorja v krvi, spodbuja izločanje strupov iz organizma, deluje tudi protivirusno in protimikrobno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije