OKUSI

Recept: šparglji s smetano

Pripravimo jih lahko na tisoč in en način, kot zelenjavno prilogo, predjed ali lažji samostojen obrok.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Sezona špargljev je tu, in čas je, da se jih do sitega najemo. V juhi ali prilogi, dušene, pečene, kuhane ali presne. Najboljši so sveže nabrani, če jih kupujemo, pazimo, da stebla niso uvela ali olesenela, ampak čvrsta in sočna.


Šparglje, ki imajo debela stebla, lahko olupimo, saj je koža lahko olesenela. Najbolje je to opraviti z dobrim, ostrim lupilnikom, z nožem bomo preveč zarezali v meso in bo odpada preveč.

FOTO: Guliver/Getty Images
FOTO: Guliver/Getty Images
Mlade, sveže lahko dušimo, popečemo na žaru ali uživamo surove, manj sveže uporabimo za juho.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije