SLASTNO
Recept: špinačne palačinke z lososom
Ljubitelji bodo navdušeni nad slano različico, ki je imenitna malica ali večerja.
Odpri galerijo
Ljubitelji palačink bodo navdušeni nad receptom za slano izvedbo te priljubljene jedi, ki jo običajno namažemo z marmelado. Da bodo še bolj okusne, že v maso zmešamo mlado špinačo ali drugo zmleto zelenjavo, ki je poprej ni treba kuhati ali dušiti.
Tudi postrežemo jih na poseben način, namesto da bi jih premazali in zvili ali zložili, jih v krogu položimo na krožnik in okrasimo. Uporabimo poljubni namaz, avokadov, zelenjavni, iz stročnic pa tudi iz skute, jogurta ali tunine, seveda pa lahko pripravimo tudi vegetarijansko ali vegansko različico.
Tudi postrežemo jih na poseben način, namesto da bi jih premazali in zvili ali zložili, jih v krogu položimo na krožnik in okrasimo. Uporabimo poljubni namaz, avokadov, zelenjavni, iz stročnic pa tudi iz skute, jogurta ali tunine, seveda pa lahko pripravimo tudi vegetarijansko ali vegansko različico.
Za 4 osebe:
0,5 l mleka
2 jajci
moka
1 avokado
2 stroka česna
4 rezine dimljenega lososa
1 šopek špinače
sol, poper
olje
Iz mleka, moke in jajc zmešamo testo za palačinke. Mlade špinačne liste operemo, osušimo in sesekljamo. Stresemo v blender, dodamo malo vode, solimo in popramo in gladko zmeljemo. Dodamo masi za palačinke in še enkrat dobro premešamo.
Česen olupimo in stremo. Avokado olupimo, odstranimo koščico in zmečkamo z vilicami. Dodamo česen, rahlo solimo in premešamo. Iz mase spečemo palačinke in jih položimo na krožnike. Na sredino damo po žlico avokadovega namaza in rezino lososa. Potresemo s svežimi zelišči in poljubnimi semeni.
0,5 l mleka
2 jajci
moka
1 avokado
2 stroka česna
4 rezine dimljenega lososa
1 šopek špinače
sol, poper
olje
Iz mleka, moke in jajc zmešamo testo za palačinke. Mlade špinačne liste operemo, osušimo in sesekljamo. Stresemo v blender, dodamo malo vode, solimo in popramo in gladko zmeljemo. Dodamo masi za palačinke in še enkrat dobro premešamo.
Česen olupimo in stremo. Avokado olupimo, odstranimo koščico in zmečkamo z vilicami. Dodamo česen, rahlo solimo in premešamo. Iz mase spečemo palačinke in jih položimo na krožnike. Na sredino damo po žlico avokadovega namaza in rezino lososa. Potresemo s svežimi zelišči in poljubnimi semeni.