HAVAJSKI PRIDIH

Recept Syeda Basharja: piščanec s pomarančo in ananasom

Recept je pripravil kuhar bangladeškega rodu, ki se je po bivanju v osmih državah ustalil v Sloveniji.
Fotografija: Piščanec s pomarančo in ananasom
Odpri galerijo
Piščanec s pomarančo in ananasom

Te dni je Ljubljana prav na začetku Slovenske ceste, tam čisto blizu filozofske fakultete, dobila nov bistro, v katerem diši po havajski kuhinji. Lastnik (in hkrati glavni kuhar) je Syed Bashar.

"Rodil sem se v Bangladešu. Ves čas se selim naokoli, na Havajih pa sem preživel največ časa, in to je devet let," pove potujoči sogovornik. Dokler se ni pred štirimi leti ustalil in tudi poročil v Sloveniji, je živel v osmih državah. Letos je začutil, da je čas za novo poglavje, zato je odprl Bistro Koa – te tri črke na Havajih pomenijo pogum.

V malem bistroju sredi Ljubljane za zvočno ozadje poskrbijo havajske kitare, na stenah so deske za jadranje po valovih. Na jedilniku najdemo tudi besede huli huli shaka, moana in kokosova voda, medtem ko glavni kuhar nosi slamnati klobuk z odtisi malih palm. Ker vas verjetno že zanima, kakšnega okusa so ljubljanski Havaji, vam predstavljamo piščanca s pomarančo in ananasom. Toda, pozor: danes kuhamo za dve osebi, če vas je več, sestavine pomnožite!

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije