RECEPT

Recept: T-bone steak

Popečemo ga na maslu, razrezanega na rezine pa pokapljamo z oljčnim oljem.
Fotografija: FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele

T-bone je sestavljen iz dveh delov. Večji kos je rosbif ali loin steak, strip steak ali striploin steak, manjši kos pa je del pljučne,« je v spletni slovar kosov govejega mesa s pomočjo Luke Jezerška zapisal Matej Stipanič, avtor publikacij Govedina in Burgerji & hotdogi.

Kot je še zapisal v slovar, ki angleška poimenovanja kosov mesa prevaja v slovenščino, je T-bone del nizkega hrbta (short loin), iz katerega prihajajo najbolj znani kosi. Tako pripravljeno meso lahko razporedimo na sezonsko solato z bližnje tržnice (te dni denimo na motovilec), zraven pa postrežemo lokalno pridelan krompir, pečen v pečici. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije