RECEPT

Recept: tabule

V arabskih deželah zelo razširjena in priljubljena jed.
Fotografija: FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
FOTO: Špela Ankele

Tabule je osvežilna jed, ki jo zaznamuje veliko peteršilja ter malo paradižnika in bulgurja, vse skupaj je začinjeno z limonovim sokom, oljčnim oljem in soljo. V originalni različici najdemo zelo, ampak res zelo veliko peteršilja, nič pa ne bo narobe, če za našo poletno izpeljavo rahlo spremenimo razmerje sestavin, saj je solata odlična, tudi če peteršilja ni ogromno.

Naš nasvet: če bulgurja skuhamo preveč, preostanek porabimo za prilogo ali ga shranimo v hladilnik. Morda bo jutri spet vroče, zato bo znova na sporedu ta solata, ki je odlična popotnica za morski izlet s čolnom. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije