Recept: Tatarec rdeče pese

Mladi kuhar Gregor Jelnikar je razkril odličen recept.
Fotografija: FOTO: Dejan Javornik
Odpri galerijo
FOTO: Dejan Javornik

Trije slovenski chefi so pred leti, ko še niso bili tako prepoznavni, delali vsak na svojem koncu Bleda. Zdaj sta se Bine Volčič in Igor Jagodic kulinarično zasidrala v Ljubljani, Uroš Štefelin pa je ostal doma na Gorenjskem, kjer že sedmo leto vodi Vilo Podvin. Vsi trije chefi so presneto ponosni na svoje naslednike: z Jagodicem v Restavraciji Strelec ustvarja mladi Jure Kralj, v Štefelinovi kuhinji se že vrsto let suka Jon Zupan, medtem ko Binetu Volčiču zadnji dve leti pomaga Gregor Jelnikar. Ker smo prva dva kuharska mladinca že povabili v našo rubriko, smo ta teden za preprost zimski recept, ki ga doma lahko pripravi čisto vsak, poprosili še tretjega mladega kuharja, Gregorja Jelnikarja, ki je zadnji dve leti sous-chef v Bistroju Monstera.

»Pred tem sem delal v domači Litiji, in sicer v okrepčevalnici Kuhla,« pojasni Jelnikar, ki je v omenjeni okrepčevalnici dodobra spoznal gostinsko delo, saj je od pomivalca napredoval vse do chefa kuhinje. »Potem sem v Ljubljani zašel v Bistro Monstera – koncept mi je bil tako všeč, da sem kar pisal Binetu Volčiču in ga vprašal, ali lahko pridem delat. Rekel je, da lahko, in zdaj sem tu že dve leti,« pove Gregor Jelnikar, ki ne pozna samo kulinarike, ampak je na ti tudi z vini, saj trenutno opravlja izpit za sommeliera 3. stopnje. Vam povemo še to, zakaj smo se ravno danes spomnili na tri mlade kuharje? Ker drevi v Vili Podvin pripravljajo prvo skupno večerjo, ki bo kar kipela od novih idej in bo bržčas še nekaj časa odmevala v slovenskih kulinaričnih krogih.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije