RECEPT

Recept: tolščak v solati

Imenitno se ujame z jogurtom, ki ga začinimo s česnom.
Fotografija: FOTO: Esin Deniz/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Esin Deniz/Getty Images

Tolščak ali portulak ima prijeten, nekoliko kiselkast in slan okus, odlično se ujame z jogurtom, kislim mlekom in drugimi mlečnimi izdelki, kombiniramo ga z zelišči in zelenjavo. Potresemo ga po pisani poletni solati, na primer mešani iz paradižnika in paprike.

Dodajamo ga tudi drugim jedem, zmešamo ga v razžvrkljana jajca in spečemo omleto, nasekljanega vmešamo v rižoto, tik preden jo odstavimo, dodajamo ga različnim omakam, juham ali enolončnicam ali pa ga pripravimo kot špinačo. Kombiniramo ga tudi z različnimi svežimi zelišči, vse drobno nasekljamo in zmešamo v skuto ali poljubni namaz. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije