Recept: tortilje iz pečice
Nadev pripravimo iz poljubne zelenjave, čeprav koruza skoraj ne sme manjkati, pa tudi fižol je zelo pogosta sestavina. Za mesni dodatek uporabimo ostanke katere koli pečenke. Kosti zavržemo, meso pa narežemo na koščke. Pri dodajanju začimb v nadev upoštevajmo, da je pečeno meso že slano oziroma začinjeno.
Za 4 osebe:
4 tortilje
cca 500 g pečenega piščančjega mesa
1 čebula
3 stroki česna
1 velika paprika
1 skodelica kuhanega graha
1 skodelica kuhane koruze
nekaj žlic paradižnikove omake
1 lonček kisle smetane
100 g naribanega parmezana
sol, poper, olje
sveži peteršilj
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo, papriko očistimo in narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje in na njem svetlo prepražimo čebulo. Dodamo papriko in česen ter dušimo, dokler se paprika nekoliko ne zmehča. Dodamo grah, koruzo in nekaj žlic paradižnikove omake, solimo in popramo, premešamo in kuhamo tri minute. Meso narežemo na koščke, stresemo v omako, dodamo kislo smetano in zavremo. Na tortilje enakomerno razporedimo nadev, jih zavijemo in položimo v pekač. Premažemo s paradižnikovo omako, potresemo s parmezanom in pečemo na 200 stopinj Celzija približno 20 minut, toliko, da se sir zapeče. Potresemo s svežim nasekljanim peteršiljem.