SLASTEN RECEPT
Recept: Tortilje z mesom in zelenjavo
Če gre zelenjavni namaz na kruh, bo zagotovo dober tudi v tortilji, v bogati družbi z zelenjavo in mesom
Odpri galerijo
Zelenjavni namazi, kupljeni ali pripravljeni doma, so zdrav in okusen obrok, ki je lahko vsakokrat malce drugačen. Če jih pripravimo bolj goste, jih namažemo na kruh, če so bolj redki, kot omaka, pa vanje pomakamo grisine ali na paličice narezano zelenjavo, na primer korenje. Take omake lahko tudi pogrejemo in z njimi prelijemo testenine ali riž. Lahko jih pripravimo vnaprej, saj v hladilniku zdržijo nekaj dni. Namazi, ki imajo za osnovo čičerko ali katero drugo stročnico, so hranljivi pa tudi nasitni. Tokrat ponujamo malce prirejen recept za tortilje, ki sta ga z namazom argeta pripravila Teja Perjet in Jani Jugovic.
Za 4 osebe:
4 tortilje
200 g hokaido buče
300 g mešanega mletega mesa
100 g sira brie
100 g graha
100 g rdečega fižola
100 g bučk
2 pesti sojinih kalčkov
4 žličke namaza paprika pikant Argeta
2 žlici oljčnega olja
1 žlička soli
Na olju prepražimo posoljeno mleto meso. Dodamo na kocke narezano bučko in hokaido bučo ter malo prepražimo. Dodamo preostale sestavine, tudi namaz, ter na hitro podušimo. Nadevamo tortilje, preden jih zavijemo, potresemo z nadrobljenim sirom. Tortilje prepognemo in popečemo v ponvi z obeh strani. Postrežemo s skledo sveže solate.
4 tortilje
200 g hokaido buče
300 g mešanega mletega mesa
100 g sira brie
100 g graha
100 g rdečega fižola
100 g bučk
2 pesti sojinih kalčkov
4 žličke namaza paprika pikant Argeta
2 žlici oljčnega olja
1 žlička soli
Na olju prepražimo posoljeno mleto meso. Dodamo na kocke narezano bučko in hokaido bučo ter malo prepražimo. Dodamo preostale sestavine, tudi namaz, ter na hitro podušimo. Nadevamo tortilje, preden jih zavijemo, potresemo z nadrobljenim sirom. Tortilje prepognemo in popečemo v ponvi z obeh strani. Postrežemo s skledo sveže solate.