SLASTEN RECEPT

Recept: Tortilje z mesom in zelenjavo

Če gre zelenjavni namaz na kruh, bo zagotovo dober tudi v tortilji, v bogati družbi z zelenjavo in mesom
Fotografija: FOTO: Guliver/Thinkstock
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Thinkstock

Zelenjavni namazi, kupljeni ali pripravljeni doma, so zdrav in okusen obrok, ki je lahko vsakokrat malce drugačen. Če jih pripravimo bolj goste, jih namažemo na kruh, če so bolj redki, kot omaka, pa vanje pomakamo grisine ali na paličice narezano zelenjavo, na primer korenje. Take omake lahko tudi pogrejemo in z njimi prelijemo testenine ali riž. Lahko jih pripravimo vnaprej, saj v hladilniku zdržijo nekaj dni. Namazi, ki imajo za osnovo čičerko ali katero drugo stročnico, so hranljivi pa tudi nasitni. Tokrat ponujamo malce prirejen recept za tortilje, ki sta ga z namazom argeta pripravila Teja Perjet in Jani Jugovic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije