SLASTNO
Recept: tunov namaz s skuto
Okus oplemenitmo z zelišči, na primer drobnjakom in peteršiljem.
Odpri galerijo
Tunina v konzervi je osnova za različne jedi, tople in hladne. Iz nje pripravimo preprosto polivko za testenine; stresemo jo na prepraženo čebulo, prevremo in vmešamo smetano ali paradižnikovo omako. Hladni tunov namaz pripravimo s smetano, jogurtom ali skuto pa tudi majonezo. Dodamo še različne začimbe ali sveža zelišča.
Tunino lahko kupimo konzervirano v lastnem soku ali v olju. V tem primeru pazimo, da ne bo namaz premasten, zato je bolje vsaj nekaj olja odliti.
Tunino lahko kupimo konzervirano v lastnem soku ali v olju. V tem primeru pazimo, da ne bo namaz premasten, zato je bolje vsaj nekaj olja odliti.
Za 4 osebe:
1 večja konzerva tunine
250 g skute
2–3 stroki česna
sol, poper, origano
oljčno olje
šopek drobnjaka
sveži peteršilj
1 francoska štruca kruha
Tunino in skuto stresemo v skledo in dobro premešamo. Solimo in popramo, dodamo origano in malo oljčnega olja in še enkrat premešamo. Drobnjak in peteršilj operemo, osušimo in sesekljamo, česen olupimo in stremo. Vse dodamo skuti in zmešamo v gladko zmes. Postavimo v hladilnik za vsaj pol ure. Kruh narežemo na dober centimeter debele rezine, ga hrustljavo popečemo v opekaču in postrežemo z namazom.
1 večja konzerva tunine
250 g skute
2–3 stroki česna
sol, poper, origano
oljčno olje
šopek drobnjaka
sveži peteršilj
1 francoska štruca kruha
Tunino in skuto stresemo v skledo in dobro premešamo. Solimo in popramo, dodamo origano in malo oljčnega olja in še enkrat premešamo. Drobnjak in peteršilj operemo, osušimo in sesekljamo, česen olupimo in stremo. Vse dodamo skuti in zmešamo v gladko zmes. Postavimo v hladilnik za vsaj pol ure. Kruh narežemo na dober centimeter debele rezine, ga hrustljavo popečemo v opekaču in postrežemo z namazom.