RECEPT

Recept: vaflji

Postrežemo jih s sadjem, marmelado, stopljeno čokolado ali medom, stepeno smetano pa tudi jogurtom.
Fotografija: FOTO: Fascinadora/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Fascinadora/Getty Images

Vaflji so preprosta jed, maso pripravimo podobno kot za palačinke, pečemo jih v posebnem pekaču, med dvema ploščama, in imajo značilni vzorec. Običajno pripravimo sladke, lahko pa jim dodamo tudi zelenjavo ali meso: zanimivi so z ocvrtim piščancem, takšne imajo radi v Ameriki, za povprečnega jedca je okus nenavaden.

Vaflje lahko uživamo tople ali hladne, same in seveda z različnimi dodatki, na primer s sadjem, lahko jih oblijemo s čokolado. Dobra kombinacija je s sladoledom, ki ga prelijemo s čokolado ali sadnim sirupom in okrasimo z mandljevimi lističi. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije