OKUSI
Recept: vaniljeva torta
Preprosta in osvežilna.
Odpri galerijo
Sestavine
440 g moke
žlička soli
2 žlički vinskega kamna
3/4 žličke sode bikarbone
ščep soli
340 g neslanega masla
200 g sladkorja
3 velika jajca
2 beljaka
žlička vaniljevega izvlečka
360 ml pinjenca
Nadev:
340 g neslanega masla
450 g sladkorja v prahu
80 ml mleka ali smetane
1,5 žličke izvlečka vanilje
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj, okrogli pekač za torte premažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko.
2. V skledi pomešamo moko, sol, vinski kamen in sodo bikarbono. V večji skledi z mešalnikom penasto umešamo maslo s sladkorjem, dodamo jajca, beljaka in vaniljev izvleček ter dobro premešamo. Dodamo suhe sestavine in pinjenec ter dobro premešamo. Testo preložimo v model, poravnamo in pečemo okoli 30 minut. Biskvit dobro ohladimo.
3. Za kremo v veliki skledi penasto umešamo maslo s sladkorjem, dodamo mleko ali smetano in vaniljev izvleček ter dobro premešamo. Če je krema pregosta, po žlicah dodamo še malo mleka.
4. Biskvit z nožem za kruh razrežemo na tri plasti. Spodnjo postavimo na podstavek in namažemo s kremo, nanjo položimo drugo plast biskvita in namažemo, pokrijemo z zadnjo in celo torto enakomerno premažemo s kremo, nekaj je lahko prihranimo za okrasitev: z dresirno vrečko naokoli nabrizgamo kupčke. Za najmanj eno uro postavimo v hladilnik.
440 g moke
žlička soli
2 žlički vinskega kamna
3/4 žličke sode bikarbone
ščep soli
340 g neslanega masla
200 g sladkorja
3 velika jajca
2 beljaka
žlička vaniljevega izvlečka
360 ml pinjenca
Nadev:
340 g neslanega masla
450 g sladkorja v prahu
80 ml mleka ali smetane
1,5 žličke izvlečka vanilje
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj, okrogli pekač za torte premažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko.
2. V skledi pomešamo moko, sol, vinski kamen in sodo bikarbono. V večji skledi z mešalnikom penasto umešamo maslo s sladkorjem, dodamo jajca, beljaka in vaniljev izvleček ter dobro premešamo. Dodamo suhe sestavine in pinjenec ter dobro premešamo. Testo preložimo v model, poravnamo in pečemo okoli 30 minut. Biskvit dobro ohladimo.
3. Za kremo v veliki skledi penasto umešamo maslo s sladkorjem, dodamo mleko ali smetano in vaniljev izvleček ter dobro premešamo. Če je krema pregosta, po žlicah dodamo še malo mleka.
4. Biskvit z nožem za kruh razrežemo na tri plasti. Spodnjo postavimo na podstavek in namažemo s kremo, nanjo položimo drugo plast biskvita in namažemo, pokrijemo z zadnjo in celo torto enakomerno premažemo s kremo, nekaj je lahko prihranimo za okrasitev: z dresirno vrečko naokoli nabrizgamo kupčke. Za najmanj eno uro postavimo v hladilnik.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
22:45
Uspešna poslovneža