OKUSNO
Recept: vratovina s čebulo
Imenitno kosilo, ki bo vzelo ravno toliko časa kot najpreprostejša juha.
Odpri galerijo
Kadar nimamo časa, da bi se uro ali več vrteli po kuhinji za pripravo kosila, ubiramo bližnjice. Izberemo jedi, za katere sestavine samo stresemo v lonec in pustimo, da se jed sama kuha. Tako običajno pripravljamo juhe in mineštre, lahko pa tudi kakšno mesno jed.
V našem receptu niti čebule in česna ne sesekljamo in pražimo, ampak ju kar sveža dodamo mesu. Na ta način lahko meso pripravimo tudi za dan, dva ali več vnaprej, saj bo v hladilniku brez težav zdržalo ves teden. Količino čebule, ki jo dodajamo, prilagodimo temu, koliko želimo omake.
V našem receptu niti čebule in česna ne sesekljamo in pražimo, ampak ju kar sveža dodamo mesu. Na ta način lahko meso pripravimo tudi za dan, dva ali več vnaprej, saj bo v hladilniku brez težav zdržalo ves teden. Količino čebule, ki jo dodajamo, prilagodimo temu, koliko želimo omake.
Za 4 osebe:
4 večji ali 8 manjših zrezkov iz svinjske vratovine
4 čebule
5 strokov česna
kumina, lovor, timijan, sol, poper, peteršilj
olje
Meso solimo in popramo, v kozici dobro segrejemo olje in na njem na hitro popečemo zrezke z obeh strani, da zakrknejo in se zlato obarvajo. Potem zmanjšamo temperaturo in dolijemo za pol prsta vode. Čebulo in česen olupimo in narežemo na četrtine ter dodamo k mesu. Dodamo še kumino, lovor in timijan ter peteršilj ter dušimo na majhnem ognju, vmes enkrat ali dvakrat obrnemo, dokler se meso ne zmehča. To je običajno slabo uro, odvisno od mesa. V tem času bosta skoraj povsem razpadla tudi čebula in česen, ki ju lahko po želji zmeljemo s paličnim mešalnikom v gladko omako ali pustimo v koščkih.
4 večji ali 8 manjših zrezkov iz svinjske vratovine
4 čebule
5 strokov česna
kumina, lovor, timijan, sol, poper, peteršilj
olje
Meso solimo in popramo, v kozici dobro segrejemo olje in na njem na hitro popečemo zrezke z obeh strani, da zakrknejo in se zlato obarvajo. Potem zmanjšamo temperaturo in dolijemo za pol prsta vode. Čebulo in česen olupimo in narežemo na četrtine ter dodamo k mesu. Dodamo še kumino, lovor in timijan ter peteršilj ter dušimo na majhnem ognju, vmes enkrat ali dvakrat obrnemo, dokler se meso ne zmehča. To je običajno slabo uro, odvisno od mesa. V tem času bosta skoraj povsem razpadla tudi čebula in česen, ki ju lahko po želji zmeljemo s paličnim mešalnikom v gladko omako ali pustimo v koščkih.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
14:00
Ne pozabimo na bonton