PRIPRAVITE SAMI

Recept za mesni namaz

Domači zagotovo prekaša industrijsko pripravljenega; za osnovo uporabimo samo jetra ali pa jih mešamo z mesom.
Fotografija: FOTO: Porosolka/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Porosolka/Getty Images

Paštete vseh vrst so priljubljeni namazi, ki si jih privoščimo za zajtrk, malico ali večerjo. Najpogosteje jih pripravljamo iz piščančjih jeter, ki pa jih lahko kombiniramo tudi z mesom. Tako lahko koristno uporabimo ostanke kuhanega ali pečenega piščanca, ki ga je premalo za cel obrok.

Kot vezivo za pašteto uporabimo sladko smetano, ki jo vmešamo na koncu, ali maslo. Napolnimo steklene kozarčke in jih dobro zaprte hranimo v hladilniku. Domačo pašteto moramo porabiti v nekaj dneh, saj v njej ni konzervansov. Njeno obstojnost nekoliko podaljšamo, če jo, preden kozarec zapremo, po vrhu zalijemo s stopljenim maslom. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije