NJAMI

Recept za najbolj mehko sirovo polivko

Prelijemo jo po testeninah, njokih ali kuhanem krompirju, lahko je tudi pomaka.
Fotografija: FOTO: Fermate/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Fermate/Getty Images

Sirove omake so zelo priljubljene polivke za testenine. Priprava je enostavna, uporabimo lahko večino vrst sira. Da bo omaka mehka, dodajamo sladko smetano za kuhanje ali mleko. Pomembno je, da ves čas mešamo, da ne bodo nastajale grudice. Sir segrevamo počasi in pustimo le rahlo in počasi vreti.


Ker ima po večini izrazit okus, ne potrebuje veliko začimb, le sol in poper, zanimiva bo kombinacija z muškatnim oreškom pa tudi s svežimi zelišči, na primer timijanom, šetrajem ali rožmarinom. Polivka je lahko tudi pomaka, v katero namakamo paličice kruha ali hrustljave zelenjave. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije