JED ZA HLADNE DNI

Recept za najboljši ričet

Skuhamo ga na gosto, da v njem stoji žlica, ali v redki juhi, lahko je z mesom ali brez, s fižolom ali grahom.
Fotografija: FOTO: Mg7/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Mg7/Getty Images

Ričet je jed naših prednikov, ki je še danes zelo priljubljena. Priprava je nadvse preprosta, dovoljuje pa mnoge različice. Čebulo in česen lahko dodamo surova, tako da se med kuhanjem raztopita, lahko pa ju prepražimo na maščobi. Dodajamo lahko meso, na primer ostanke kuhane govedine, klobase, prekajeno meso ali popečeno slanino. Običajno ga dopolnimo s fižolom v zrnju, ki pa ga odlično nadomesti grah. Ričet je lahko zelo gost, da žlica v njem stoji, ali v obliki krepke juhe.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije