OKUSI
Recept za pito banoffee
Krasna sladica.
Odpri galerijo
1. Piškote v sekljalniku zdrobimo v drobtine (lahko jih damo v vrečko, dobro zapremo in potolčemo z valjarjem). Pretresemo v skledo. Maslo (ali kokosovo maščobo) stopimo in prelijemo čez piškotne drobtine ter dobro premešamo. Mešanico pretresemo v model za pito (najbolje s snemljivim dnom) ter razporedimo po dnu in robovih, dobro pritisnemo z dlanmi ali žlico ter površino zgladimo. Postavimo v hladilnik za najmanj eno uro.
2. Karamelni namaz dobro premešamo in enakomerno namažemo po piškotnem dnu z žlico ali paletnim nožem. Banane olupimo in narežemo na kolobarje ter jih polagamo po namazu (vsakega nežno pritisnemo vanj), dokler ne prekrijemo vse površine. Postavimo v hladilnik.
3. Smetano stepemo s sladkorjem v prahu. Pito vzamemo iz hladilnika ter jo enakomerno premažemo s smetano. Potresemo z naribano čokolado.
2. Karamelni namaz dobro premešamo in enakomerno namažemo po piškotnem dnu z žlico ali paletnim nožem. Banane olupimo in narežemo na kolobarje ter jih polagamo po namazu (vsakega nežno pritisnemo vanj), dokler ne prekrijemo vse površine. Postavimo v hladilnik.
3. Smetano stepemo s sladkorjem v prahu. Pito vzamemo iz hladilnika ter jo enakomerno premažemo s smetano. Potresemo z naribano čokolado.
Potrebujete230 g polnozrnatih piškotov
150 g masla ali kokosove maščobe
400 g mlečno-karamelnega namaza
3 manjše banane
300 ml smetane
žlica sladkorja v prahu
temna čokolada
150 g masla ali kokosove maščobe
400 g mlečno-karamelnega namaza
3 manjše banane
300 ml smetane
žlica sladkorja v prahu
temna čokolada