RECEPT

Recept za poletne dni: paprike iz pečice

Imenitna poletna zelenjava se odlično ujame z gobami, pomešanimi s skuto.
Fotografija: FOTO: Vkuslandia/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Vkuslandia/Getty Images

Gobe rešijo zagato, ko ne vemo, kakšen nadev bi pripravili za zelenjavo, na primer bučke, jajčevce ali papriko, ki jo bomo spekli v pečici. Uporabimo sveže jurčke, lisičke ali druge gobe, ki smo jih nabrali v gozdu, če jih ni, pa so vselej na voljo šampinjoni v trgovini.

Sveže gobe operemo z vodo le, če je nujno, sicer jih le očistimo s krtačko ali olupimo. Solimo jih šele na koncu, sicer spustijo preveč vode. Čeprav so zelo okusne, jih ne uživajmo prepogosto, saj so težko prebavljive. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije