Recept za presne kokosove kroglice
Na pogled ne bi nihče pomislil, da v njih ni masla in sladkorja.
Odpri galerijo
V zdravi presni kuhinji namesto sladkorja uporabljajo sladke suhe datlje. Če jih zmeljemo, so uporabni tudi za pripravo podlage za torto, dodamo jim še mlete oreške in nekaj maščobe, običajno kokosove, da bo testo, če mu lahko tako rečemo, povezala v enotno maso. Namesto datljev lahko uporabimo fige. Presne sladice so boljša izbira od klasičnih, saj slednje vsebujejo veliko sladkorja in maščob pa seveda jajc. V presne dodajamo malce posebne začimbe, k sadju se na primer dobro prileže ingver, ki naredijo jed še posebno svežo in okusno.
Za 4 osebe:
250 g izkoščičenih suhih datljev
250 g kokosove moke
70 g kakava v prahu
3 žlice kokosovega olja
sol
Datlje namočimo za pol ure v vodo, odcedimo in stresemo v blender. Kokosovo olje segrejemo na sobno temperaturo in dodamo datljem. Dodamo kokosovo moko, nekaj je prihranimo za posip, kakav in ščepec soli. Zmeljemo v kompaktno maso, iz nje oblikujemo manjše kroglice. Povaljamo jih v kokosovi moki, razporedimo po pladnju in postavimo v hladilnik za nekaj ur, najbolje čez noč.
250 g izkoščičenih suhih datljev
250 g kokosove moke
70 g kakava v prahu
3 žlice kokosovega olja
sol
Datlje namočimo za pol ure v vodo, odcedimo in stresemo v blender. Kokosovo olje segrejemo na sobno temperaturo in dodamo datljem. Dodamo kokosovo moko, nekaj je prihranimo za posip, kakav in ščepec soli. Zmeljemo v kompaktno maso, iz nje oblikujemo manjše kroglice. Povaljamo jih v kokosovi moki, razporedimo po pladnju in postavimo v hladilnik za nekaj ur, najbolje čez noč.
Predstavitvene informacije
Komentarji:
13:00
Pomagamo si s paro