RECEPT

Recept za vinsko omako

Lepo se ujame s kuhano govedino; vinska omaka je bolj redko na jedilniku, zato je nekaj posebnega.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Vino ni le pijača, pogosto se znajde v jedilnikih za pripravo različnih jedi, tako mesnih in zelenjavnih kot sladic.

Odlična je vinska krema, pripravljena iz mleka, jajc, pudinga in seveda vina, priljubljena sladka pijača je vinski šodo iz jajc, sladkorja in vina, iz mladih let pa se spomnim posebnega peciva, ki smo mu rekli pijana baba.


Recept je preprost, navaden biskvit prelijemo z vročim kuhanim vinom, da se dobro prepoji. Pecivo je okusno, ravno prav sladko in malo kiselkasto, od kod mu ime, pa ni težko ugotoviti.

K mesu, denimo kuhani govedini ali na žaru pečenim mesninam, so nekoč pogosto postregli vinsko omako, ki jo nekateri pripravljajo s čebulo, drugi brez, in je lahko iz belega ali rdečega vina. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije