SLASTNO

Recept Zdenke Podpečan: jabolčni štrudelj s skutinim vlečenim testom

Zdaj me po tem receptu nenehno sprašujejo, pravi Zdenka Podpečan.
Fotografija: Jabolčni zavitek s skutinim testom
Odpri galerijo
Jabolčni zavitek s skutinim testom

Prav ste prebrali, vlečeno testo je pripravljeno s skuto, v nadevu pa so jabolka. »Tako pripravljeno testo ostane dolgo sveže, vsaj tri ali štiri dni – če seveda zavitka prej ne pojemo,« se nasmehne Zdenka Podpečan. Sogovornica, doma na Brezjah, se na domačiji že vrsto let ukvarja s peko dobrot, ki prihajajo iz krušne peči. V njej speče vse: več vrst kruha, tudi takšnega z drožmi, in zavitek. Kot zapisano, je ta prav poseben, saj za testo uporabi skuto. »Ko sem bila oskrbnica v različnih planinskih domovih, mi je ostajala skuta. Malo sem pobrskala po receptih in našla recept za vlečeno testo s skuto, le rahlo sem ga prilagodila. Zdaj me po tem receptu nenehno sprašujejo,« pravi Podpečanova, ki dobrote ob petkih prodaja na tržnici v Lescah – med 14. in 17. uro na parkirišču pred tamkajšnjo kmetijsko-gozdarsko zadrugo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije