OKUSNO

Recept: zelenjavna fritata

Ni treba vsega poletja preživeti ob surovi zelenjavi, na hitro kuhanih, pečenih ali dušenih jedi je veliko.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Jajčne omlete oziroma fritate so idealna jed za lahko poletno kosilo za tiste, ki jim je samo zelenjava premalo, ne bi pa radi kuhali krompirja, riža, testenin ali kaše za prilogo. Fritata je okusna, zlasti v kombinaciji z zelenjavo. Če nam zadiši meso, ji dodamo nekaj rezin slanine ali pršuta, ki ju prej popečemo.


Da bo bolj rahla, jajcem dodamo malo mleka, če hočemo, da je še bolj nasitna, pa zraven razžvrkljamo še žlico ali dve moke. V tem primeru dodamo malce več mleka. Uporabimo lahko moko iz stročnic, na primer čičerike. Jed dodatno obogatimo z žlico najljubših semen. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije