RECEPT

Recept: zeliščni namaz

Iz kapucinke pripravimo pesto po klasičnem receptu ali namaz, v katerem za osnovo uporabimo svežo skuto.
Fotografija: FOTO: Madeleine_steinbach/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Madeleine_steinbach/Getty Images

Zeliščna skuta je lahek in osvežujoč poletni obrok. Pripravimo jo s poljubnimi zelišči ali zelenjavo, da bo namaz mehak in mazljiv, dodajamo kislo smetano, jogurt ali olje. Uporabimo kakovostna olja, ki so nam po okusu najbolj povšeči, na primer oljčno ali sončnično, pa tudi druga, denimo bučno. Namazi so lahko povsem gladki ali z grobimi koščki.

Če želimo gladkega, zelišča in zelenjavo zmeljemo v blenderju in potem vmešamo v skuto, za grob namaz pa sestavine sesekljamo. Tako pripravljeno skuto ponudimo s kruhom, lahko pa jo dodamo krompirju v oblicah ali kuhanemu v kosih, tudi s testeninami se bo imenitno ujela. Še skleda sveže solate in popolno kosilo je nared. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije