RECEPT

Recept: zrezki v paradižnikovi omaki

Govedina je okusna pečena ali kuhana, bolj sočna bo ostala, če so kosi, ki jih kuhamo, večji.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Govedina je pogosto na krožnikih, uporabljamo jo v juhah in enolončnicah, ragujih, goveje zrezke pečemo ali dušimo, v tokratnem receptu jih kuhamo v paradižnikovi omaki. Čas kuhanja je odvisen od kakovosti in starosti mesa ter debeline zrezkov.


Bomo izbrali teletino ali govedino, kako meso prepoznamo? Teletina je svetlo rožnate do rožnate barve, obraščena z rumenim lojem. Meso starejših telet je rožnate do svetlo rdeče barve, mlade govedi pa živordeče barve. Govedina je temno rdeča, prepredena z rumenimi plastmi loja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije