Rižota z rdečim radičem
Najboljši je okroglozrnati riž, ki vsebuje veliko škroba, kar da jedi kremasto strukturo.
Odpri galerijo
Rižota je izjemno priljubljena italijanska jed, ki jo kuhamo na mnoge načine, če se držimo pravil, mora biti kremasta, zrna riža pa morajo ostati čvrsta. Da bi to dosegli, moramo poznati nekaj trikov. Riž najprej na suho prepražimo na čebuli, da postekleni. Med kuhanjem mu počasi dolivamo jušno osnovo ali vodo, pomembno je, da je tekočina vroča. Dolivamo vedno toliko, da je pokrit, ko tekočina izpari, jo dolijemo. Ko je jed kuhana, mora biti riž čvrst, preden rižoto postrežemo, naj nekaj minut stoji. Še bolj bo kremasta, če ji na koncu primešamo malo masla, lahko pa jo potresemo z naribanim parmezanom.
Recept vas čaka na Odprti kuhinji.
Recept vas čaka na Odprti kuhinji.