RECEPT

Rjavi riž z bučkami

Za pripravo kosila ali večerje si moramo vzeti več časa, saj se rjavi riž kuha dlje kot beli.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Rjavega riža se večina otepa, predvsem zato, ker se kuha dlje kot beli, mehak bo v približno 40–50 minutah. Tudi okus je nekoliko drugačen, a ko se ga navadimo, ne eno ne drugo ne pomeni več težave. Rjavi riž se kuha podobno kot beli, kuharski mojstri pa pravijo, da je dobro upoštevati nekaj trikov, da bo res okusen.


Uporabimo velik lonec z dobro prilegajočo se pokrovko, da se bo v posodi temperatura enakomerno razporedila. Riž v osoljeni vodi kuhamo zelo počasi, da rahlo vre. Razmerje med količinami naj bo ena skodelica riža in dve ali dve in pol skodelice vode. Kuhani riž pustimo stati pet minut, potem ga premešamo in postrežemo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije