Roberto Bobo Cerea:testenine vittorio

Fotografija: Jed
Odpri galerijo
Jed

Na tej strani ga še nismo gostili – kuharja s tremi Michelinovimi zvezdicami. Zato vam danes toliko bolj ponosno predstavljamo Roberta Boba Cereo, ki z bratom Enricom v bližini italijanskega Bergama vodi restavracijo Da Vittorio. Chef s tremi michelinkami se je ta teden mudil v Novi Gorici, kamor ga je Hitova ekipa povabila v sklopu projekta Glocal Gourmet. Še preden se je lotil priprave večerje, pri kateri je sodeloval s Hitovo ekipo, smo ga poprosili, naj posebno za Okuse predstavi enostavno, domačo in okusno jed. Takšno, da jo bomo lahko poskušali ustvariti doma. Takoj je bil za – v roke je vzel posebne testenine in jih zmešal s paradižniki, baziliko in parmezanom. To je storil tako, kot je pred desetletji počel že njegov oče Vittorio, ki je testenine rad pripravljal kar pred gosti, naš sogovornik pa je njegov recept še malo nadgradil in ga posodobil. S širokim nasmeškom na licu je chef Cerea pripravil testenine, ki jih je v poklon očetu predstavil s tremi besedami: "Paccheri po Vittorijevo." Zbranim na vrtu, ki obkroža igralnico Perla, je v duhovitem slogu kar malce zabičal: "Zraven postrežemo še kruh. Z njim vse do zadnje kapljice pomažite svilnato omako. Naj bodo krožniki na koncu čisti!"

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije