RECEPT

Rukola z rdečo peso

Rukola je najboljša sveža, pravkar narezana; s kuhanjem izgubi ostrino, v hladilniku pa bo svežino ohranila nekaj dni.
Fotografija: Rukola v solati z rdečo peso FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Rukola v solati z rdečo peso FOTO: Guliver/Getty Images

Rukola je v zadnjih letih postala pravi hit v naši prehrani. Dodajamo jo k testeninam in picam, zlasti pa z njo bogatimo sveže solate. S svojim grenkastim, malce pikantnim okusom se poda k tako rekoč vsaki zelenjavi, odlična je v kombinaciji s sirom, zlasti mladim, jajci, popestrila pa bo tudi mesne jedi. Da bi ohranila ostrino, jo običajno k jedem dodajamo svežo, tudi po pici ali testeninah jo potresemo, tik preden postrežemo. Prav tako velja za rižoto, sesekljano kot peteršilj pa potresemo po juhah ali omakah. Iz rukole pripravimo odličen pesto, ki ga dodatno začinimo s česnom ali čilijem.




Nekoč so verjeli, da deluje kot afrodiziak, zato je bila na cerkvenih in samostanskih vrtovih prepovedan sad.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije