RECEPT
S čokolado oblite fige
Majhne sladke prigrizke lahko uporabimo tudi kot dekoracijo pogrinjka.
Odpri galerijo
Suho sadje in oreški se dobro podajo na zimsko, praznično mizo. Sladke grižljaje lahko nastavimo na mizo tudi namesto okraskov, pred goste v majhnih ličnih papirnatih srajčkah postavimo s čokolado oblite fige ali katero koli drugo sadje.
Tega lahko pripravimo že dan al celo več dni vnaprej, da se tik pred večerjo ne bomo mudili še s takimi malenkostmi. S čokolado oblito sadje lahko tudi nanizamo na lesene palčke, da dobimo sadno-čokoladna nabodala.
Za 4 osebe:
200 g suhih fig
200 g temne ali jedilne čokolade
2 rezini masla
Fige vzamemo iz embalaže in jih razdelimo po krožniku. V vsako zabodemo po en zobotrebec. Čokolado skupaj z maslom raztopimo v vodni kopeli. Ko je masa povsem gladka, fige drugo za drugo pomakamo v čokolado in vrtimo toliko časa, da se oblikuje čim bolj pravilna krogla. Potem zobotrebce zapičimo v posebej pripravljen stiropor, da se figa ne dotika podlage. Tako bo obdržala lepo obliko. Pustimo, da se čokolada povsem strdi, potem čokoladne fige naložimo v papirnate srajčke.
200 g suhih fig
200 g temne ali jedilne čokolade
2 rezini masla
Fige vzamemo iz embalaže in jih razdelimo po krožniku. V vsako zabodemo po en zobotrebec. Čokolado skupaj z maslom raztopimo v vodni kopeli. Ko je masa povsem gladka, fige drugo za drugo pomakamo v čokolado in vrtimo toliko časa, da se oblikuje čim bolj pravilna krogla. Potem zobotrebce zapičimo v posebej pripravljen stiropor, da se figa ne dotika podlage. Tako bo obdržala lepo obliko. Pustimo, da se čokolada povsem strdi, potem čokoladne fige naložimo v papirnate srajčke.
Tega lahko pripravimo že dan al celo več dni vnaprej, da se tik pred večerjo ne bomo mudili še s takimi malenkostmi. S čokolado oblito sadje lahko tudi nanizamo na lesene palčke, da dobimo sadno-čokoladna nabodala.