RECEPT

Sadna solata s špinačo

Špinačo običajno kuhamo ali dušimo, mladi listi so nadvse okusni tudi presni.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Veselimo se spomladanskih in poletnih solat, ko bomo obilje zelenjave mešali s testeninami, rižem ali žitaricami. Med prvimi se na mizi spomladi pojavijo mladi špinačni listi, ki jih ni treba kuhati, ampak jih pripravimo v solati. Lepo gredo skupaj z različno zelenjavo, z zeleno solato, radičem, papriko, kumarami in paradižnikom, za malce bolj eksotičen okus pa jih zmešamo s sadjem.


Najboljše je kiselkasto, ko še ni domačega, uporabimo granatna jabolka in pomaranče, začinimo z limonovim sokom. Da bo jed nasitna, dodamo kuhano kvinojo ali katero drugo kašo, na primer proseno, ajdovo ali ješprenj. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije