SLASTNO

Sedem receptov s hruškami, ki jih morate poskusiti (FOTO)

Sto gramov hrušk vsebuje manj kot sto kilokalorij, vsebujejo pa veliko vlaknin, ki blagodejno vplivajo na prebavo, tudi nekaj vitaminov A, C in E bomo z njimi zaužili.
Fotografija: FOTO: Koval Nadiya/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Koval Nadiya/Getty Images

Hruške so, tako kot jabolka, sinonim za jesen, večina pri nas priljubljenih sort namreč dozori ravno septembra. Uživamo jih v glavnem v sladkih jedeh, čeprav se odlično podajo tudi k sirom, zato jih mnogi dodajajo sirnim ploščam in sladko-slanim solatam. Sto gramov hrušk vsebuje manj kot sto kilokalorij, vsebujejo pa veliko vlaknin, ki blagodejno vplivajo na prebavo, tudi nekaj vitaminov A, C in E bomo z njimi zaužili. V sladkih jedeh njen okus še poudarijo cimet, klinčki in med, kombinacija pa nas popelje med oranžna in rumena drevesa, obsijana z jesenskim soncem. Ljubitelji sladko-slanih kombinacij lahko dodajo slano karamelo ali mehke sire, še posebno tiste s plemenito plesnijo, od začimb pa se odlično razumejo z rožmarinom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije