OKUSNO

Recept: segedin golaž

Postrežemo ga s krompirjem v kosih ali kruhom, ko je že na krožniku, mu dodamo žlico kisle smetane.
Fotografija: FOTO: Froggery/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Froggery/Getty Images

Segedin golaž je ena od jedi iz kislega zelja in mesa, ki so se trdno usidrale na naših krožnikih, priljubljen je na Madžarskem, od koder izhaja, pa v državah srednje Evrope in Balkana. Tudi v nemško govorečih deželah ga radi postrežejo. Po večini ga pripravljamo s svinjskim mesom, čeprav naj bi bil v originalni različici iz govejega.

Uporabimo tisto, ki nam bolj ustreza, bo pa s svinjino hitreje pripravljen. Če ne maramo, da se zelje preveč razkuha, ga dodajmo pol ure prej, preden bo meso mehko. Obvezna sestavina je mleta rdeča paprika, sladka ali pekoča, po okusu. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije