RECEPT
Skutna krema s prelivom
Lahka sladica ni le okusna, ampak tudi lepa na pogled.
Odpri galerijo
Skutna krema s smetano je sijajna samostojna sladica, oblijemo jo lahko s sadno omako ali stopljeno čokolado, odvisno od okusa. Z njo lahko nadevamo torto ali pa namažemo pečeno biskvitno testo, okrasimo s sadjem in dobro ohladimo.
Biskvit lahko prej namočimo s sadnim sokom, ki je ostal pri kuhanju zamrznjenega sadja. Sadje uporabimo tudi za pripravo smutijev in različnih krem, bodisi z mlečnimi izdelki bodisi v kombinaciji z različnim sadjem. Iz večjih količin skuhamo imenitno marmelado.
Za 4 osebe:
300 g zamrznjenega sadja
5 žlic sladkorja
1 žlička gustina
3 lističi želatine
500 g skute
2,5 dl sladke smetane
1 limona
Želatino namočimo v hladni vodi. Sadje stresemo v lonec, potresemo z žlico sladkorja in dodamo nekaj žlic vode. Dodamo gustin in premešamo. Počasi segrevamo, in ko zavre, med mešanjem kuhamo nekaj minut. Medtem ko se hladi, damo v kozico ožeto želatino, dolijemo limonov sok in rahlo segrejemo, toliko, da se raztopi. V skledi gladko zmešamo skuto, preostanek sladkorja in želatino. Sladko smetano stepemo in vmešamo v skuto. Postavimo v hladilnik za kakšno uro, da se nekoliko strdi. Potem v plasteh, izmenično s sadjem, nalagamo v skodelice, na vrhu naj bo sadje. Postavimo v hladilnik za dve uri.
300 g zamrznjenega sadja
5 žlic sladkorja
1 žlička gustina
3 lističi želatine
500 g skute
2,5 dl sladke smetane
1 limona
Želatino namočimo v hladni vodi. Sadje stresemo v lonec, potresemo z žlico sladkorja in dodamo nekaj žlic vode. Dodamo gustin in premešamo. Počasi segrevamo, in ko zavre, med mešanjem kuhamo nekaj minut. Medtem ko se hladi, damo v kozico ožeto želatino, dolijemo limonov sok in rahlo segrejemo, toliko, da se raztopi. V skledi gladko zmešamo skuto, preostanek sladkorja in želatino. Sladko smetano stepemo in vmešamo v skuto. Postavimo v hladilnik za kakšno uro, da se nekoliko strdi. Potem v plasteh, izmenično s sadjem, nalagamo v skodelice, na vrhu naj bo sadje. Postavimo v hladilnik za dve uri.
Biskvit lahko prej namočimo s sadnim sokom, ki je ostal pri kuhanju zamrznjenega sadja. Sadje uporabimo tudi za pripravo smutijev in različnih krem, bodisi z mlečnimi izdelki bodisi v kombinaciji z različnim sadjem. Iz večjih količin skuhamo imenitno marmelado.