RECEPT

Skutni namaz

Redkve ali redkvice, v solati ali pravkar izpuljene na vrtu, so odlična, sveža in sočna poletna zelenjava.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Čeprav najdemo nekaj receptov, v katerih redkvice in redkve nastopajo v kuhanih, dušenih ali pečenih jedeh, je dejstvo, da so najboljše surove in čim bolj sveže. Mlade rdeče operemo pod tekočo vodo in pohrustamo kot majhna jabolka, večjo, črno redkev pa praviloma olupimo in naribamo na srednje velik ribež.


Redkvice so odlične v solatah, najboljše v kombinaciji z drugo zelenjavo, saj večina nima rada preostrega okusa, ki ga razvijejo. Črno redkev, ki je najboljša v kombinaciji s fižolom, pred uporabo očistimo, operemo in grobo naribamo. Poleg fižola ji lahko za družbo dodamo večino zelenjave, ker je sama ostrega okusa, pa ne potrebuje močnih ojačevalcev. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije