RECEPT

Poskusite sladko-kislo omako z ananasom

Značilna je za Kitajsko in druge azijske kuhinje, ponudimo jo k pečenemu piščancu, svinjini, govedini in rižu.
Fotografija: FOTO: Paul_brighton/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Paul_brighton/Getty Images

Ljubitelji azijske kuhinje uživajo v sladko-kislih omakah, ki so za naš okus precej nenavadne, a ko se jih navadimo, jih bomo zagotovo pogosto pripravili. Imenitno se podajo k vsem vrstam pečenega mesa, najbolje na koščke narezanega, kot je to v navadi v vzhodnjaških kuhinjah.

Lahko jih postrežemo k naši domači pečenki ali pečenemu piščancu, zakaj pa ne? Primerne so tudi za vegetarijance, v tem primeru jih postrežemo samo z rižem. V sladko-kislo omako lahko dodajamo koščke ananasa ali drugega sadja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije